Terug naar nieuwsoverzicht

De Hazenkamp Gymsports is erkend door de KNGU als RTC (regionaal trainingscentrum) Turnen Dames.

woensdag 8 november 2017 | Hazenkamp, Wedstrijdsport

KNGU-directeur Mevr. van der Plas en Merijn Berendsen (de Hazenkamp Gymsports) hebben in het bijzijn van o.a., Bondscoach Gerben Wiersma (KNGU), hoofdtrainer Edwin Zegers en enkele topsportturnsters in de turnhal van de Hazenkamp de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Merijn Berendsen geeft namens het bestuur aan trots te zijn op de nieuwe status; ‘Het is een mooie erkenning voor de constante bijdrage die onze vereniging aan het topturnen in Nederland heeft geleverd de afgelopen jaren. Daarnaast spreekt uit deze erkenning ook vertrouwen om in de toekomst samen te werken aan een verdere professionalisering van de sport. We zijn hier erg trots op!’

Het RTC Nijmegen maakt onderdeel uit van de decentrale infrastructuur met aansturing van het nationale centrum in Heerenveen. De KNGU heeft veel vertrouwen in het RTC Nijmegen en kijkt uit naar de samenwerking.

De basis van de decentrale infrastructuur is dat de sporters een deel van hun programma ‘thuis’ kunnen volgen. De ‘thuis’ basis (het decentrale punt) moet voldoen aan verschillende kwaliteitseisen waaronder:

  • Voldoen aan de VSK eisen (Veilig Sport Klimaat)
  • Voldoende niveau (en beschikbaarheid) van de trainersstaf
  • Trainingsmaatjes op niveau
  • Organisatorische stabiliteit

De Hazenkamp verhuist in 2018 naar een nieuwe sportaccommodatie : het Talent Centraal Nijmegen (TCN). In dit nieuwe sportcentrum is er ruimte voor topsport, breedtesport en talentontwikkeling. Het gebouw bestaat straks uit een breedtesportzaal, freerunningzaal, springzaal, kidsgym, dojo en twee turnzalen. Daarnaast is er ruimte voor medische begeleiding, onderwijs en onderzoek in samenwerking met CWZ, Fysiotherapie Bottendaal, HAN en Seneca.

 

Deel dit bericht

Terug naar nieuwsoverzicht