SportQube

Talent Centraal

Het sportcentrum wordt gebouwd op Sportpark De Dennen, op de hoek van de Rosa de Limastraat en Neerbosscheweg. In dit nieuwe sportcentrum is er ruimte voor topsport, breedtesport en talentontwikkeling. Stichting Talent Centraal Nijmegen wordt de huurder en exploitant van het nieuwe sportcomplex. Het gebouw bestaat straks uit een breedtesportzaal, freerunningzaal, springzaal, kidsgym, dojo en twee turnzalen. Daarnaast is er ruimte voor medische begeleiding, onderwijs en onderzoek in samenwerking met CWZ, Fysiotherapie Bottendaal, HAN en Seneca.

Je kunt elke dag de vorderingen zien want er hangt een webcam, die elke minuut een foto maakt. Ga naar webcam van de bouw. en bekijk de situatie minuut per minuut. Je kunt op dezelfde site ook naar “uitvoering” gaan. Kies voor Talent Centraal, links ervan staan de foto’s, die regelmatig gemaakt worden.

 

Eerdere berichten: DE BOUW IS GESTART

SPORTACCOMMODATIE TALENT CENTRAAL KRIJGT NU VORM

De bouw van de nieuwe sportaccommodatie voor De Hazenkamp Gymsports en Stichting Top Judo Nijmegen op Sportpark De Dennen is weer een stap dichterbij. Op vrijdag 7 april ondertekende wethouder Helmer-Englebert namens de gemeente Nijmegen de gunningsovereenkomst met Bouwbedrijf Mertens.

Na een aanbestedingsprocedure is de bouw van de sportfaciliteit nu definitief  gegund. Een selectiecommissie, bestaande uit een afvaardiging van de gemeente Nijmegen en de Stichting Talent Centraal Nijmegen (TCN), toetste de ingediende ontwerpen op onder andere architectonische kwaliteit, functionaliteit, jaarlijkse onderhoudskosten en de energieprestatie van het gebouw.