Onze lessen

Ouder-peutergym

Je kind goed en verantwoord laten bewegen vindt elke ouder belangrijk. GTV De Hazenkamp wil ouders en kind daarbij helpen. Daarom heeft de vereniging binnen het programma Gymkids het Beweegdiploma van de KNGU omarmd.

Gymkids is bestemd voor kinderen van 1,5 tot 6 jaar. Goed leren bewegen is in deze periode erg belangrijk, omdat dan de grootste motorische ontwikkeling plaatsvindt.

De lessen worden in groepsverband gegeven en dragen sterk bij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden.
Als een kind goed leert vallen, lopen, springen, ballen, klauteren, rollen en balanceren zal dat in de toekomst zijn vruchten afwerpen.

Dee vaardigheden komen o.a. goed van pas in het verkeer, zoals veilig een drukke straat oversteken. Ook kunnen deze vaardigheden sportblesures voorkomen.

Behalve dat het erg goed voor de motorische ontwikkeling is dat kinderen in een veilige omgeving hun mogelijkheden kunnen verkennen, is het een erg gezellig uur voor ouder en kind.

Beweegdiploma.

Naast het bekende Zwemdiploma is er nu ook het Beweegdiploma. Er zijn twee diploma’s die gehaald kunnen worden in de leeftijd van 3 tot 6 jaar.  Al in de ouder peuter groepen van de Mini Mensjes starten we op spelenderwijze met de oefeningen van het Beweegdiploma. Het kind kan altijd instromen. Wanneer een kind start en hoe lang het duurt verschilt per individu. Normaal gesproken is er een half jaar per diploma nodig. Twee keer per jaar is er een feestelijke diplomadag.

 

Groepsindeling Gymkids

• Ouder Peuter        ouder-peutergym vanaf 1,5 jaar. Samen met ouder of oma/opa.
• Peuter                     vanaf 3 jaar op weg naar Beweegdiploma 1. Samen met ouder/oma/opa.
• Kleuter                   vanaf 4 jaar op weg naar Beweegdiploma 1 en 2. 

Beweegdiploma_folderDEFINITIEF