Terug naar nieuwsoverzicht

RTC Nijmegen zoekt een Turncoach Dames, gymleider niveau 2 licentie

dinsdag 21 mei 2019

De Hazenkamp Gymsports heeft een roemrijke geschiedenis als het gaat om Topsport turnen. De belangrijkste doelstelling van onze Topsportgroep is het realiseren van deelname van leden van onze vereniging aan EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. Onder leiding van onze ambitieuze trainers streven we er continu naar om het maximale uit onze sporters te halen.

Een van de doelen die de Hazenkamp als RTC heeft is om de regio sterker te maken. Dat willen we onder andere doen door de opleiding open te stellen voor trainers/coaches uit onze regio.

In samenwerking met de KNGU wil de Hazenkamp enthousiaste coaches in aanraking laten komen met Topsport om met behulp van een trainersopleidingsplan hun vaardigheden te verbeteren. Daarmee willen we de volgende generatie coaches inspireren en ontwikkelen om vervolgens het niveau van de Nederlandse turnsters te verbeteren. Met deze unieke opleidingskans kun jij daar deel van uit te maken.

Je zult opgeleid worden door onze Topsport coaches. Zij zullen je leren hoe je een hands-on coach wordt. Je krijgt de mogelijkheid om elke training tussen onze nationale topsporters te werken. De opleiding is bedoeld voor coaches die willen werken met jonge turnsters, om daarmee de basis van Topsport te leren. Als je de opleiding voltooid kun je daarmee een licentie gymleider niveau 3 van de KNGU behalen. Voorwaarde is wel dat je niveau 2 hebt behaald, voordat je examen mag doen.

Wij verwachten van je dat je:

  • Tenminste 1 jaar lang, iedere week minimaal 1 training van 2 uur verzorgt. Tijdens die trainingen moet je observeren, coachen, vangen, de trainingen plannen, voortgangsgesprekken bijwonen, etc. om zo een compleet beeld te krijgen van een turnster.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Je mag mee naar de talenttrainingen
  • Je mag mee naar de OJTS trainingen (Oranje Jong Talent) in Heerenveen
  • Je bent erbij als de Oranje Selectie een stage heeft in Nijmegen.
  • Je mag een choreografie cursus van Marja Huijting volgen.
  • Je mag komen kijken tijdens de EYOF kwalificatie
  • Je mag komen kijken als er buitenlandse trainers zijn. 

Herken je jezelf hierin en zoek je de aansluiting bij een erkend Regionaal Trainingscentrum, neem dan contact op met Daniëlle Berens, Manager Topsport: danielle.berens@hazenkamp.nl

Deel dit bericht

Terug naar nieuwsoverzicht