Terug naar nieuwsoverzicht

TCN wordt SportQube

woensdag 23 mei 2018

Talent Centraal Nijmegen was lang de werknaam voor ons project. Er waren echter teveel nadelen om deze naam te blijven gebruiken. Vanwege de lengte gebruikte iedereen al snel alleen de afkorting TCN. De betekenis van deze afkorting was voor veel mensen niet meer duidelijk. Ook wordt de naam Talent Centraal door verschillende andere organisaties gebruikt, niet alleen op sportgebied.
Om bovenstaande redenen hebben we als bestuur besloten dat er een betere naam moest komen, waarop een intensieve zoektocht volgde. We zochten een naam die uniek is en goed past bij wat we willen uitstralen. Die naam hebben we gevonden.
Na het testen van een shortlist bij een doorsnee van onze doelgroep is ‘SportQube’ als beste uit de bus gekomen. Vooral bij de jongeren had deze naam de voorkeur. Daarnaast riep de naam de meest positieve associaties op die passen bij onze doelstelling. Als bijschrift hebben we daar ’House of Talents’ aan toegevoegd.
De naam SportQube is geïnspireerd op de vorm van het gebouw en staat voor wat we doen. Het is ruimte én inhoud. Denk aan kubieke meters voor de sport, maar ook aan incubator.
SportQube wordt de naam van een organisatie die talenten uit verschillende sporten bij elkaar brengt samen met professionals. Om elkaar te inspireren en om samen te werken. Met als doel om verder te komen in de sport en beter te worden in het ontwikkelen van talent.

Deel dit bericht

Terug naar nieuwsoverzicht